Esztétikus fogtömés Nyíregyháza

nyíregyháza fogászat
nyíregyháza fogászat
fogfehérítés nyíregyházán
Esztétikus fogtömés Nyíregyháza

Esztétikus fogtömés Nyíregyháza
A fogtömés, melyet megelőz a fogszuvasodás, rendszerint megelőzhető lenne.

Az emberi test egy csodálatos szerkezet, ám korántsem tökéletes. Fogaink egy életen át ki tudnának szolgálni bennünket, amennyiben megkapnák a megfelelő ápolást, gondoskodást. Ám ez jellemzően nem történik meg. Egy nemrégiben készült kutatás. mely a fogaink ápolását, gyógyítását vette górcső alá, megdöbbentő eredményt hozott.

Jöjjenek a megdöbbentő számok!
Hazánkban, évente átlagosan, alig több mint 2.000 Forint értékben veszünk igénybe fogászati ellátást. Ami ennél is lesújtóbb, az a fogápolási cikkekre költött összeg. Ugyanis évente, átlagosan, fogkeféből fél darabot, fogkrémből pedig mindössze egy tubust vásárolunk. Nem tévedés egyik adat sem, nem írtuk el egyiket sem.

Ezekből a számokból pedig szinte előre borítékolható a szomorú végeredmény. Az idősebb, nyugdíjas korú lakosság nagyjából fele teljesen fogatlan, de a fiatalok körében sem túl rózsás a helyzet. A 14 éven aluliak körében nem ritkán már mintegy 2-4 maradó fog hiánya figyelhető meg.

Fogtömés Nyíregyháza

Esztétikus fogtömés Nyíregyháza

Egy kezdődő fogszuvasodás esetén még nincs nagy baj, de egy dolgot érdemes szem előtt tartani. Testünknek egyetlen egy olyan része van mely nem képes önmagát újra alkotni. Így amennyiben kialakult egy probléma, nem az a kérdés hogy szakember segítségére lesz-e szükségünk, hanem az hogy mikor lesz szükségünk rá.

Az idő sajnos a Páciens ellen dolgozik. Minél tovább halogatjuk a problémát, annál komolyabb következményekkel kell számolni. Természetesen az idő múlásával, nagyobb költségekkel is kalkulálnunk kell.

dr. jakab levente

Esztétikus fogtömés Nyíregyháza

A fogszuvasodás kezelése, gyógyítása, fogtöméssel történik. Nyíregyházi magán fogorvosi rendelőmben minőségi anyagokkal, tartós és esztétikus fogtömésekkel történik a fogszuvasodás kezelése. A kicsi és közepes mértékű fogszuvasodás problémája így tökéletesen orvosolható. A fogat betömő tömőanyag a fogszövethez tökéletesen tapad, így lesz rendkívül tartós az elkészült fogtömés. Továbbá a fog eredeti formája és színe is visszanyerhető, így a kezelés tulajdonképpen láthatatlan marad.

Amalgám fogtömések

Fontos tudni a régi, amalgám tömésekről, hogy érdemes cserélni őket, lássuk az okokat.
Egyrészt esztétikai szempontokból nem nyújtanak szép látványt. Ennél komolyabb probléma, hogy kevésbé tartósak is, mivel nem tudnak pontosan illeszkedni, ezért az újabb fogszuvasodás kialakulásának megvan az esélye. Az amalgám fogtömésekből kioldódó anyagok pedig károsak is lehetnek, sőt, fogaink és ínyünket is elszínezheti.  De különböző bőrbetegségek, hajhullás, vagy akár ismeretlen eredetű gyulladások okozói is lehetnek!

Kapcsolódó téma: a fogszuvasodás