Hogyan válassz fogorvost!

A fogorvos kiválasztása
A fogorvos kiválasztása
Így válassz fogorvost
Hogyan válassz fogorvost

Hogyan válassz fogorvost?

Bizonyára sokunkban felmerült már ez a kérdés, így nagy valószínűséggel Önben is. A megfelelő fogorvos megtalálása sokszor nem is olyan egyszerű feladat, mint azt elsőre gondolnánk. Lehetőségek sokasága adódik, néhány szempontot azonban nem árt szem előtt tartani. Hiszen egy rossz döntés, hosszú távon lehet akár negatív hatással is a Páciensre. Egy negatív élmény hatására, sokan a végsőkig képesek a következő alkalmat halogatni, ez pedig számos igen komoly kockázatot rejt magában.

Arról nem is beszélve, hogy az idő minden esetben az adott fogászati probléma ellen dolgozik. Minél több idő telik el egy kialakult fogászati probléma és annak kezelése között, annál bonyolultabb, nehezebb a beavatkozás, így növelve nem csak a gyógyulás idejét, de a várható költségeket is. Ugye hogy valóban nem árt körültekintőnek lenni?
Lássuk mire is kell figyelni, a fogorvos kiválasztásakor!

Mindig tájékozódjunk!

A legfontosabb dolog, a tájékozódás!

Először is nézzük magát a fogorvosi rendelőt. Egy magára valamit is adó magán fogorvosi rendelővel és az ott dolgozó fogorvossal, fogorvosokkal, optimális esetben, már az “első találkozás előtt kell hogy legyen lehetőségünk megismerkedni”. Adódik a kérdés, hogy hogyan?

Keressünk és kutassunk! Az adott fogorvosi rendelőt meg kell találnunk az interneten. Amennyiben ez sikerült
(szintén ideális esetben), ott már látnunk is kell “leendő” kezelő orvosunkat. Látnunk kell ki az aki fogadni fog minket, akire rábízzuk magunkat, akinek a székébe be szeretnénk ülni. Továbbá, minden számunkra fontos további információt meg kell találnunk. Ilyenek például az árak, vagy az elérhető ellátások. Ha már az ellátásoknál járunk, akkor legyen fontos szempont, hogy mindent egy helyen tudjanak megoldani. Például egy röntgen felvétel miatt, ne kelljen máshová mennünk. Amennyiben pedig az árakról beszélünk, ezt nyilván mindenki el tudja dönteni, megfelel-e az adott árazás annak a bizonyos pénztárcának. Amiből viszont ne engedjünk, azok a fizetési lehetőségek. Egy modern fogorvosi rendelőhöz hozzá tartozik az is, hogy ne csak készpénzzel lehessen az adott ellátás ellenértékét ki fizetni.

Ami pedig szintén fontos szempont, az maga a rendelő! Amennyiben találunk fotókat és azok kellemesek a szemünknek, árad belőlük a melegség, a nyugodtság, a stressz mentesség, akkor szintén be írhatunk egy képzeletbeli piros pontot.

dr. jakab levente

Amennyiben sikerült meggyőződnünk, hogy a rendelői környezet és a fogorvos személye valamint az árak számunkra megfelelőek, akkor egy fontos tényező még mindig hátra van!
Mire számítsunk? Hogyan dolgozik a kiszemelt fogorvos? A kezelései vajon fájdalommal járnak?

 

Hogyan válassz fogorvost egy életre?

Újra csak ismételni lehet a korábbi gondolatot: fontos a tájékozódás!
Amennyiben a korábbi fontos szempontok mindegyikének megfelel a választandó fogorvos, akkor keressünk nyugodtan tovább!
Az interneten, vagy a közösségi médiában mindenki, szabadon elmondhatja véleményét. Legyen szó termékről vagy szolgáltatásról. Ugyan így egy magán fogorvosi rendelő esetében is, könnyen rá bukkanhatunk a korábbi betegek véleményére. Erre remek lehetőség a Facebook.
Szintén alapvető elvárás manapság ma már, hogy képviseltesse magát az adott fogorvosi rendelő is a közösségi médiában. Amennyiben megtaláltuk, a következő helyen találhatóak, a korábbi Páciensek értékelései: https://www.facebook.com/pg/mosolytuning/reviews

Amennyiben a fent említett helyen pozitív visszajelzésekkel találkozunk, akkor elmondhatjuk, hogy meg is találtuk leendő fogorvosunkat!

Kapcsolódó téma: fájdalommentes fogászati ellátás